Ecoring vrijwillger aan het werk
Ecoring vrijwillger aan het werk Eddy Fikier

inbraak buurttuin Schalkwijk

Inbraak Deel je nieuws

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari is er ingebroken in de opslagruimte van de Ecoring buurttuin Schalkwijk aan het Tennispad. Bij deze inbraak is er voor vele duizenden Euro's aan materialen en gereedschappen meegenomen. Het gaat daarbij om kruiwagens, tuingereedschappen en een elektrische bakfiets. Ook de nabijgelegen organisatie zoals Rozemarijn en de Plukweide werden door de inbrekers bezocht. Inmiddels heeft de stichting aangifte gedaan bij de politie.

Stichting Ecoring Haarlem richt zich op duurzaamheid, sociale cohesie en jongeren. De stichting heeft aan het Tennispad een buurttuin ingericht waar niet alleen biologische groeten worden verbouwd maar ook vele sociale activiteiten worden georganiseerd.

De inbraak is voor de stichting een grote tegenslag. Alle materialen en gereedschappen zijn de afgelopen jaren met veel moeite bij elkaar verzameld door middel van subsidies en donaties. Ecoring beschikt echter niet over voldoende middelen om de gestolen materialen en gereedschappen te kunnen vervangen.

Het bestuur van de stichting doet om die reden een beroep op sympathiserende stadsgenoten  om de stichting te steunen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een donatie, een bijdrage in natura zoals kruiwagens, snoeischaren en tuingereedschappen. Andere mogelijkheden zijn het afnemen van een oogstaandeel of het deelnemen als vrijwilliger.

Verder heeft de stichting dringend behoefte aan een zeecontainer waarin materialen en gereedschappen veilig kunnen worden opgeslagen. Het bankrekeningnummer van de Stichting Ecoring Haarlem is: NL86INGB 0007 1843 29. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@ecoring.nl of telefonisch contact opnemen met de perswoordvoerder Raul Post. 06 - 398 18 908

Ecoring vrijwilligers bouwen omheining
Gebouw Ecoring aan het Tennispad
advertentie