Agenten haalden een nat pak bij de aanhouding.
Agenten haalden een nat pak bij de aanhouding. Politie.nl

Politie houdt lang gezochte inbreker aan in Spaarndam

Inbraak

SPAARNDAM Politieagenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een vermoedelijke inbreker aangehouden. Naar aanleiding van een interne aandachtvestiging hebben zij gepost in het landelijk gebied rond de linie, waar veel inbraken gepleegd werden. Om 01.00 uur zagen zij een man lopen die aan het signalement en de foto voldeed.

De man wordt verdacht van tientallen inbraken in de regio’s IJmond, Haarlemmermeer en Amsterdam. De buit betrof meestal alleen geld en sieraden, en hij voerde zijn nachtelijke werkzaamheden uit in woningen gelegen in dunbevolkt gebied. Bij verschillende inbraken is DNA veiliggesteld, en ook zijn beelden bekend geworden. De identiteit van de man was niet bekend.

Toen de politiemensen de man zagen lopen wilden zij hem aanspreken. De man zette het op een rennen en sprong via het riet het water in om weg te zwemmen. Na enige tijd besloot hij weer naar de kant te zwemmen waarop de politie hem heeft aangehouden. 

Technisch onderzoek en vergelijking van DNA materiaal zal aan moeten tonen of hij daadwerkelijk de lang gezochte inbreker is. De verdachte, een 42-jarige Albanees zonder vaste woon-of verblijfplaats, is voor het onderzoek ingesloten in een politiecel.

advertentie