Afbeelding
Archief

Meerdere Haarlemmers afgelopen weken slachtoffer van babbeltruc

Misdaad

HAARLEM De afgelopen weken heeft de politie een aantal meldingen binnengekregen van mensen die slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. De slachtoffers woonden verspreid over heel Haarlem.  

In Haarlem Noord stond bij het slachtoffer een man voor de deur die zei dat er gaslekkage was en vroeg of hij even in de meterkast mocht kijken. Bij een ander slachtoffer in ‘Noord’ stond een man voor de deur die tegen het slachtoffer zei dat er een elektrische storing was. De man liep vervolgens ongevraagd de woning in naar de schuur. De bewoner vond dit niet goed en liep achter de man aan naar de schuur. Vervolgens liep er een ander persoon, die buiten stond te wachten, de woning in. In Haarlem Centrum stond een man voor de deur die vertelde dat hij de overbuurman was en dat zijn voordeur was dichtgewaaid. Hij vroeg of hij binnen even mocht bellen om iemand met een sleutel te laten komen en werd door de bewoner binnengelaten.

In Schalkwijk werd een slachtoffer gebeld door een vrouw die zei dat ze een medewerker van de bank was. Ze zei tegen het slachtoffer dat er frauduleuze handelingen met haar bankpas hadden plaatsgevonden en dat haar bankpas geblokkeerd zou worden. Het slachtoffer zou volgens de vrouw aan de telefoon een nieuwe bankpas krijgen en mocht de oude doorknippen. De doorgeknipte bankpas zou door een medewerker van de bank persoonlijk opgehaald worden. Niet veel later werd er bij slachtoffer aangebeld door een vrouw die zei dat ze de bankpas kwam ophalen. Met een listig verhaal wist de vrouw de pincode van het slachtoffer te ontfutselen en een half uur later was de bankrekening van het slachtoffer leeggeplunderd.

Bovenstaande verhalen zijn slechts enkele voorbeelden. De politie waarschuwt om vooral niet in dit soort verhalen te trappen en bij een vermoeden van onraad gelijk de politie te bellen. 

advertentie
advertentie