Het tankstation werd na de overval afgezet.
Het tankstation werd na de overval afgezet. Foto: NieuwsFoto.nl / Archief

Politie nog steeds op zoek naar overvaller tankstation A200 en doet opnieuw oproep

Misdaad

HAARLEM De politie is een maand na de overval op het tankstation aan de Amsterdamsevaart (A200) in Haarlem nog steeds op zoek naar de dader. Twee medewerkers van het tankstation werden op 3 februari slachtoffer van de overval. De dader wist door met een mes te dreigen wat papiergeld buit te maken.

Een diensthond van de politie vond later die donderdag een deel van de kleding van de overvaller. Het onderzoek naar DNA daarop loopt nog.

Uit beelden die de politie via Opsporing Verzocht verspreidde blijkt dat de man zich al een uur voor de overval ophield in de omgeving van het tankstation. Vermoedelijk heeft hij gewacht totdat er even geen klanten binnen waren. Het was ongeveer 15.40 uur toen hij uiteindelijk naar binnen ging en de medewerkers bedreigde.

De politie hoopt dat mensen zich de man herinneren en eventueel nog dashcambeelden hebben terwijl zij langs reden. De man had geen enkele moeite om over de toonbank te springen, dus denkt de politie aan een sportieve man. “Weet u wie de man is, zegt zijn kleding u iets of weet u meer over zijn sneakers met de oranje/rode veters? Neem alstublieft contact op; dat mag als u dat liever heeft ook anoniem”, aldus de politie.

Op de beelden is het signalement goed te zien:

Informatie doorgeven kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000, Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34 of geef de tip online door.

De kleding die gevonden werd in de struiken nabij het tankstation door een politiehond.
advertentie
advertentie