Afbeelding
Politie.nl

Haarlemse motorrijder aangehouden door politie na achtervolging

Misdaad

AERDENHOUT/HAARLEM De politie heeft woensdag 11 mei na een achtervolging een 19-jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van heling. Kort daarvoor negeerde de bestuurder van de motor het stopteken van de agenten en ging op hoge snelheid samen met zijn bijrijder ervandoor.

Rond 1.30 uur zagen de agenten een motor met hoge snelheid in de richting van Zandvoort rijden. Op de rotonde bij Nieuw Unicum keerde de motor en reed terug in de richting van Heemstede. De politie reden achter de motor aan om deze te controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder reageerde hier niet op en probeerde te ontkomen. Onderweg gooide het duo op de motor hun helmen weg. Zij reden de Van Lennepweg op en gingen vervolgens rechtsaf de doodlopende Boekenroodeweg in. 

Het duo sprong op de Boekenroodeweg van de motor af en klom over het hek van de golfclub. Na een korte achtervolging te voet kon de politie één verdachte aanhouden. Met behulp van de hondengeleider is gezocht naar de tweede verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. De motor was voorzien van een gestolen kentekenplaat. Zowel de motor als het kentekenplaat zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Voor het onderzoek is de politie ook nog op zoek naar getuigen. Wie meer informatie kan verschaffen, wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

advertentie