Afbeelding
Eigen Foto

Politie geeft beelden van verdachten van mishandeling Lange Veerstraat vrij

Misdaad

HAARLEM De politie heeft beelden vrijgegeven van de mannen die in de nacht van zondag 10 op maandag 11 april betrokken waren bij een mishandeling in de Lange Veerstraat. De politie hoopt dat mogelijke getuigen die nog niet gehoord zijn zich naar aanleiding van deze beelden bij de politie melden. 

In de bewuste nacht werd in de binnenstad van Haarlem een 23-jarige Amsterdammer zwaar mishandeld. Rijdend op zijn fiets werd hij van achter hard geslagen waarna hij met de fiets ten val kwam. Hij bleef enige minuten bewusteloos liggen. Later bleek in het ziekenhuis dat hij diverse botbreuken in het gezicht had.

Uit het onderzoek bleek dat de Amsterdammer die avond in een café mogelijk de latere verdachte had ontmoet. Na het verlaten van het café kwamen de mannen elkaar later weer tegen in een afhaalrestaurant aan de Lange Veerstraat. Bij het verlaten van die gelegenheid omstreeks 1.30 uur heeft de verdachte toegeslagen op de wegrijdende fietser. Hij rende achter de fietser aan en sloeg hem tegen de grond. Hij werd hierin bijgestaan door zijn metgezel. 

De man die geslagen heeft, is volgens de politie begin 20 en is 1.80 tot 1.85 meter lang. Hij heeft een getinte huidskleur, een tenger tot normaal postuur, kort zwart haar en een sik. Hij droeg deze avond een zogeheten Peaky Blinders pet, blauwe jas van het merk Moncler en zwarte sportschoenen van Puma. De verdachte die hem bijstond had ook een lichtgetint uiterlijk en is ongeveer 25 tot 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 tot 1.80 meter lang, heeft kort zwart haar en was ongeschoren. Hij droeg een bril met een opvallend groot rond montuur en lichtkleurige gewatteerde jas (met capuchon) tot op de heup.

Heeft u meer informatie over deze personen? Laat het weten via het tipformulier.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie