Afbeelding
Eigen Foto

Politie geeft beelden van pinpasdief vrij, man doet zich voor als medewerker bank

Misdaad

HAARLEM De Haarlemse politie heeft beelden vrijgegeven van een man die vrijdag 1 juli rond 15:15 uur met een gestolen bankpas een groot geldbedrag opnam bij de pinautomaat aan de Van Nesstraat in Haarlem. De pas was kort daarvoor ontvreemd uit Spaarndam. 

Vrijdag 1 juli werd een 69-jarige vrouw uit Spaarndam in de middag opgebeld door een zogenaamde ‘bankmedewerker’. Er zou een verdachte transactie hebben plaatsgevonden op haar rekening. Om geld veilig te stellen had de ‘medewerker’ verschillende zaken nodig, waaronder haar bankpas en pincode. Deze goederen zouden snel vanuit de bank door een koerier worden opgehaald. Kort daarna kwam een man aan de deur om de spullen op te halen. Nadat de koerier was vertrokken, vertrouwde de vrouw het toch niet en probeerde ze de rekening te blokkeren. Helaas was het al te laat en was met de pinpas van het slachtoffer al een groot geldbedrag opgenomen bij een geldautomaat aan de Van Nesstraat in Haarlem.

De politie hoopt dat iemand de man op de vrijgegeven beelden herkent. Wie meer informatie over hem kan verschaffen, wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. Ook is het mogelijk om tips achter te laten via een tipformulier

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie