Afbeelding
Eigen Foto

Politie houdt man na auto-inbraken aan met verboden wapens, dader vlucht op gestolen fiets

Misdaad

HAARLEM De politie heeft woensdag een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat er rond 12.15 uur een melding binnen was gekomen van meerdere auto-inbraken op een parkeerterrein aan de Oudeweg. 

Na de melding spoedden agenten zich gelijk naar de parkeerplaats en troffen daar een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie sloeg de man op de vlucht. In eerste instantie werd hierbij een fiets gebruikt, maar al snel werd deze door de verdachte tegen een auto gegooid en vluchtte hij verder te voet. Korte tijd later liep de verdachte onder het spoorwegviaduct aan de Harmenjasweg en kon hij door de politie worden aangehouden. 

De verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek naast gereedschap ook verboden wapens bij zich te hebben. De fiets die de verdachte in eerste instantie gebruikte om te vluchten is volgens de politie vermoedelijk van diefstal afkomstig. De politie heeft daar diverse aanwijzingen voor, maar er is nog geen aangifte gedaan. De politie is daarom op zoek naar de eigenaar van de fiets. Het gaat om een Koga E Nova fiets, afgebeeld op bovenstaande foto. Wie meer informatie over de eigenaar van de fiets heeft, of wiens fiets dit is, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. 

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie