Afbeelding
Foto: NieuwsFoto.nl

Twee mannen in Haarlem aangehouden op verdenking van mensenhandel

Misdaad

HAARLEM Twee mannen zijn woensdagnacht aangehouden op verdenking van mensenhandel en het faciliteren van illegale prostitutie. De politie kreeg afgelopen nacht rond 03:00 uur een melding waarna een auto met drie inzittenden op de Jan Gijzenkade een stopteken heeft gekregen. De drie inzittenden, twee mannen en een vrouw, zijn gecontroleerd. De twee mannen hadden een identiteitsbewijs bij zich, maar de vrouw kon zich niet identificeren.

Op basis van informatie uit de initiële 112-melding en hetgeen de agenten aantroffen, ontstond een vermoeden dat er mogelijk sprake was mensenhandel en illegale prostitutie.

Hierop is onderzoek gedaan bij een hotel in de regio. Mede op basis van het aantreffen van indicaties in de hotelkamer ontstond gegrond vermoeden dat er sprake was van illegale prostitutie en mensenhandel.

De mannen zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen en doorzocht. Bij dit onderzoek zijn onder andere een aanzienlijk contant geldbedrag en meerdere telefoons aangetroffen. De mannen zijn overgebracht naar het cellencomplex aan de Zakstraat en de auto is veiliggesteld voor nader onderzoek. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie