Afbeelding
Archief

Bezorgscooter rijdt vrouw aan en laat haar zwaargewond achter

Ongeval

HAARLEM Een vrouw is woensdag 8 juni zwaargewond geraakt toen zijn rond 16.45 uur in de Zuiderpolderstraat door een bezorgscooter aangereden werd. De jongen op de scooter liet het slachtoffer na de aanrijding in hulpeloze toestand achter en sloeg direct op de vlucht. 

Voorafgaand aan de aanrijding reed de bestuurder van de bromfiets, een witte scooter met een oranjekleurige bezorgkoffer, door de Zuidpolderstraat in de richting van de Nagtzaamstraat. Terwijl een automobilist die door de bromfietser werd genaderd aan het inparkeren was, besloot de bromfietser daar niet op te gaan wachten. De bromfietser verliet de rijbaan en vervolgde zijn weg over het trottoir. Daar schepte de bromfietser vervolgens met behoorlijke snelheid een vrouwelijke voetganger. 

Zowel de vrouwelijke voetganger als de bestuurder van de bromfiets kwamen hierdoor hard ten val. De vrouw raakte door de aanrijding zwaargewond en bleef liggen op straat. De bromfietser stond echter op, tilde de scooter overeind en sloeg hiermee direct op de vlucht in de richting van de Nagtzaamstraat. Naar het zwaargewonde slachtoffer werd door hem verder niet omgekeken. De vrouw werd aan haar lot overgelaten en toegesnelde buurtbewoners hebben zich over haar ontfermd in afwachting van de hulpverleningsdiensten. Het slachtoffer is, na te zijn gestabiliseerd, met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar zij verder kon worden behandeld aan haar botbreuken en overige verwondingen.

De bestuurder van de scooter is een jongen van rond de 16 jaar oud met een tenger postuur en ongeveer 1.65 meter lang. Hij droeg een witte pothelm met helder vizier. Verder ging hij gekleed in een donkere (mogelijk zwarte) winterjas met horizontale stiksels (zijnde of gelijkende type donsjas) met zwarte capuchon (of was de capuchon van een hoodie) en een donkere (mogelijk zwarte) broek. De scooter was wit van kleur, voorzien van een oranjekleurige bezorgkoffer aan de achterzijde van de buddyseat. De politie is een onderzoek gestart.

advertentie