Afbeelding
Foto: Laurens Bosch

Grootse zoektocht naar inzittende omgeslagen kano, man zit ondertussen gewoon thuis

Overig

HAARLEM Een man die vanmiddag met zijn kano is omgeslagen op de Mooie Nel heeft voor heel wat commotie gezorgd. De lege kano werd gesignaleerd met een oranje kussen ernaast drijvend, maar van de inzittende van de kano was geen spoor te bekennen. En dus werd een grootschalige zoekactie gestart.

Rond 14.15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd over een te water geraakte persoon op de Mooie Nel. Op het water zou nog wel een lege windkano drijven, maar de inzittende was spoorloos. Er werd groots uitgerukt om deze persoon te zoeken, twee duikteams en een traumahelikopter werden hierbij opgeroepen. De traumahelikopter heeft even boven het water gehangen voor de landing werd ingezet.

Zowel de politie als brandweer gingen met een boot het water op om de vermiste persoon te zoeken. De persoon in kwestie bleek echter niet in het water te liggen, maar gewoon thuis te zitten. De man bleek inderdaad te zijn omgeslagen, waarna hij naar de kant is gezwommen. Hij was daarna naar huis gegaan. De politie heeft contact met de man gehad, hij bleek in goede gezondheid te verkeren.

De man is nadien ter plaatse gekomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie