Afbeelding
Archief

Politie verwijdert verwarde man uit Stadhuis

partnercontent

HAARLEM De politie heeft donderdagavond omstreeks half 8 een verwarde man uit het stadhuis verwijderd. De man wilde inspreken bij een commissievergadering, maar wilde zich niet aan de huisregels houden en had zich niet vooraf aangemeld bij de griffie.

Joost Verhagen

De man riep door de refter: "Ik wil geen computer gebruiken en dat recht heb ik ook in Nederland. Er is mij verteld dat ik me ook hier ter plaatse kon aanmelden''. De man weigerde een motorhelm af te zetten, liep op blote voeten, droeg een zonnebril en gedroeg zich volgens de bodes van het stadhuis onbeleefd. Daarom weigerde het personeel van het stadhuis hem de toegang tot de vergaderzalen. Hierop riep de man dat hij gediscrimineerd werd vanwege zijn seksuele geaardheid en hij weigerde de refter te verlaten.

Na een melding bij de politie door de bodes, kwamen er twee agenten die de situatie ter plekke beoordeelden. De man gaf in eerste instantie geen antwoord op vragen van de agenten, maar verliet na twee keer gesommeerd te worden om weg te gaan toch rustig het pand uit. De verwarde persoon was bij de raadsvergadering een week eerder al door diverse personeelsleden in de binnentuin van het stadhuis gesignaleerd.

advertentie