Afbeelding
Eigen Foto

Politiek ziet potentie in Oostpoort

partnercontent

HAARLEM "De Oostpoort is de meest vrije ruimte die we hebben, hier kunnen we de meeste meters maken'', zo zei Misja de Groot (D66) gisteren tijdens de vergadering van de commissie ontwikkeling van de Haarlemse gemeenteraad over de concept ontwikkelvisie Oostpoort. Bij de Oostpoort moeten 1100 extra woningen worden bijgebouwd, nieuwe ruimte voor werkgelegenheid worden gecreëerd en station Spaarnwoude moet uiteindelijk worden uitgebreid met twee extra sporen.

Joost Verhagen

Het CDA was ook positief, maar plaatste wel nog een paar kanttekeningen. Volgens Jan Klaver is er wellicht niet genoeg ruimte voor de hoeveelheid woningen die er moeten komen en is er veel te weinig ruimte voor groen. Ook is Klaver bang over wat het project voor invloed op het verkeer gaat hebben en de parkeerdruk die de extra woningen op gaan leveren. Volgens hem is het project veel te groot om met een heel lage hoeveelheid parkeerplaatsen te gaan experimenteren. Frank Visser (Christenunie) stelde voor om eventueel ook extra kantoorruimte met woongelegenheid toe te voegen. Joris Blokpoel (VVD) was ook blij met het plan, en prees de grote hoeveelheid partijen die over het plan hebben meegedacht.

Ook Melissa Oosterbroek (Groenlinks) is zeer te spreken over de plannen. "Dit is een ontwikkelvisie waarmee we duurzaam doen'', besloot ze haar bijdrage. Jac Amand (Trots) was het daar ook mee eens. "We hopen dat er snel kan worden begonnen en dat de buurt zich hier ook in kan vinden'', zei hij.

Wethouder Floor Roduner reageerde: "Wat heeft dit gebied een hoop potentie. We hebben gekeken naar hoe we de mix tussen wonen en werken optimaal hebben kunnen maken. Daar is uiteindelijk uitgekomen dat er ruimte is voor 1100 woningen en 4000 arbeidsplaatsen. Laten we verder het gebied echt mooi groen maken". Hij gaf wel aan dat de financiering van de visie nog een lastig punt is. Dat komt volgens hem omdat de plannen door onder andere een aantal tunnels vrij prijzig zijn geworden.

advertentie