Afbeelding
Archief

Divers vertier rond Kerst in de Philharmonie

Activiteiten

HAARLEM Veel bedrijven en culturele instanties draaien tijdens de feestdagen op een laag pitje, maar de Philharmonie biedt de komende weken volop vertier voor jong en oud. Zelfs tijdens de Kerst kan er genoten worden van muziek.

Donderdag 26 december is er van 14.30 tot 15.45 uur uur een concert van Frommerman in de kleine zaal. Frommermann op Tweede Kerstdag is al bijna net zo'n traditie als Kerst zelf. Een feestelijk hoogtepunt waar Frommermann telkens weer naar uitkijkt. Niet zelden is Frommerkerst in de Philharmonie sfeervol en gedenkwaardig uit de hand gelopen. Dit jaar brengt Frommermann het familiefeest terug tot de essentie en laat de muziek zo welluidend mogelijk voor zichzelf spreken. Bij de luisteraars wordt een klinkende kerststal opgeroepen in hoofd, hart en onderbuik. De morgenster gloort en de nachten worden korter. Engelen zingen in den hoge, de geboorte van een bijzondere baby wordt gevierd in dit concert.

Het is voor velen een jeugdheld: Edwin Rutten, beter bekend als 'Ome Willem'. Zondag 29 december speelt hij van 14.30 tot 15.45 uur een familievoorstelling voor kinderen en voor volwassenen. Pianist Misha Fomin en verteller Edwin Rutten vliegen in deze voorstelling op één vleugel langs het meesterwerk van componist Modest Moessorgski, die zijn muziek baseerde op de schilderijen van Victor Hartmann. Edwin Rutten schreef het verhaal dat de fantasie van het publiek prikkelt. Met projecties komen de notenschilderijen in een fantasiemuseum tot leven, terwijl er ook nog enkele geheimen over de piano worden onthuld. Over de pedalen, de snaren, de hamertjes en over de zwarte en witte toetsen.

Voor meer informatie en kaarten: www.theater-haarlem.nl. Hier is ook het programma van het komende jaar te vinden.

advertentie