Afbeelding
Archief

Duik de zee in voor het klimaat in Zandvoort

Activiteiten

ZANDVOORT Samen met vrienden of familie in (ijs)koud water duiken voor een ambitieus klimaatbeleid. Dat kan bij de klimaatduik in Zandvoort op 1 januari om 13.00 uur.

Vrijwilligers van organisator Milieudefensie organiseren overal in het land klimaatduiken onder het motto: 'Duik nu of zwem later. Liever voor het klimaat koppie onder dan door het klimaat'. De duik in Zandvoort start om 13.00 uur. Deelnemers verzamelen op Boulevard Paulus Loot, onderaan de strandafslag naast het Hippie Fish restaurant. Aanmelden kan nog altijd op www.klimaatduik.nl en tweet erover met #klimaatduik

Op de site van organisator Milieudefensie valt over de duik te lezen: "Wij gaan liever kopje onder vóór het klimaat, dan dóór het klimaat. Daarom wagen wij samen met jullie, de sprong in het ijskoude water. Dat doen we door heel Nederland. Geef het nieuwe jaar samen met ons een frisse start. Want 2020 wordt het jaar waarin we het tij gaan keren. Durf jij de sprong te wagen? Doe mee met de Klimaatduik op 1 januari. Het kan toch niet zo zijn dat we na alle demonstraties, stakingen en protesten, nog steeds geen ambitieus klimaatbeleid hebben? Het water staat ons aan de lippen, dus trotseer die kou en laat de overheid zien dat het in 2020 menens is met het klimaat! Doe je mee met een nieuwjaarsduik voor het klimaat?"

En nog een handige tip: "Een muts op tijdens de Klimaatduik staat leuk maar is ook nuttig: je hoofd koelt sneller af dan de rest van je lijf".

Meer info op: www.klimaatduik.nl, voor vragen kan gebeld worden naar: 020-5507470.

advertentie