Voorlezen, het is niet alleen leuk maar ook goed voor de hersenen.
Voorlezen, het is niet alleen leuk maar ook goed voor de hersenen. Archief

Burgemeesters lezen uurtje voor

Activiteiten

REGIO Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er van 22 januari tot en met 1 februari De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Kleintjes en hun (groot)ouders zijn van harte welkom bij leuke activiteiten in de Bibliotheek Haarlem. Reserveer voor het voorleesontbijt per persoon een gratis kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

De Nationale Voorleesdagen starten altijd met het Nationale Voorleesontbijt. Kom woensdag 22 januari lekker ontbijten in de bieb en luister naar een leuk verhaal. Wethouder Marie-Thérèse Meijs leest in de bibliotheek in Haarlem centrum (Gasthuissstraat 32) van 9.15 tot 10.15 uur voor uit het Prentenboek van het Jaar 2020, 'Moppereend', geschreven door Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horácek. In Bennebroek (Kerklaan 6) zit burgemeester Elbert Roest op dezelfde tijd klaar om voor te lezen en in Heemstede (Julianaplein 1) leest wethouder Annelies van der Have in de bibliotheek uit 'Moppereend' voor.

Woensdag 22 januari is er in diverse bibliotheken in de regio van 15.30 tot 15.30 uur ook een gratis toegankelijk voorleesuurtje voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, waarin voorgelezen wordt uit het boekje 'Moppereend'. Aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen. Het voorleesuurtje vindt plaats in de bibliotheken Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32), Schalkwijk (Fie Carelsenplein 2), Haarlem Noord (Planetenlaan 170), Haarlem Oost (Leonard Springerlaan 5), Bennebroek (Kerklaan 6)

Alle kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek.

advertentie