logo Vredesweek
logo Vredesweek L Munnik

Vrede gaat verder dan geen oorlog! Vredesweek Haarlem 2020

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Misschien denkt u: ‘het is toch vrede in Haarlem?’ Maar voor veel mensen gaat vrede verder dan géén oorlog. Vrede gaat voor hen over vreedzaam en respectvol samenleven; over open staan voor en nieuwsgierig te zijn naar anderen. 

Enkele hoogtepunten van de Vredesweek Haarlem 19-27 september::

Zondag 20 september

Diversiteitsviering - 15.00 u

Samen met de Regenboogcoalitie organiseren we een viering waarin de veelkleurigheid en (seksuele) diversiteit van Haarlem centraal staan. Zes sprekers uit de zorg, onderwijs, politie, horeca, jongerenwerk en geestelijke verzorging vertellen over pijn en hoop. 

Met dans van Dansgroep Haarlem 

De Grote of St. Bavo kerk 

 

Woensdag 23 september

‘Het Spaarne verdeelt, het Spaarne verbindt’- 20.00 u

Samen met Antonius Gemeenschap en Bureau Discriminatiezaken organiseert de Pletterij een gesprek met onder meer Simon Franke (Trancity) en Okrah Donker (Triple Threat). Er lijkt een (on)zichtbare verdeling van Haarlem door het Spaarne, de scheiding tussen centrum en Schalkwijk. Hoe overbruggen we de (sociale) afstand en de verschillen?  

De Pletterij (vol, wel te bekijken via live stream)

 

Donderdag 24 september

Lezing Raoul Heertje - 20.00 u

Raoul Heertje is stand up comedian, programmamaker en schrijver. In 2019 maakte hij samen met Frans Bromet een TV-serie over zijn haat-liefde relatie met Israël, het land waar hij in zijn jeugd woonde. Hij ontdekte dat de pijn die de verschillende volkeren elkaar aandoen de wederzijdse haat vergroot en de hoop op een vredige oplossing vernietigt.

Groenmarktkerk 

 

Vrijdag 25 september

WALK of PEACE – 15.30 u

De Walk of Peace is een wandeling langs verschillende locaties in Schalkwijk. We lopen langs plekken met een maatschappelijke betekenis, zoals kerken, het politiebureau, een verzorgingstehuis en een moskee.

De Walk of Peace is een positieve manier om aandacht te vragen voor discriminatie en om verbinding te zoeken. Iedereen welkom!. Neem uw spandoek (en mondkapje) mee. Duurt circa 60 minuten.

Startplaats: Veldje aan het Roosje Vospad 

 

Meer weten?

Reserveren is nodig voor enkele activiteiten. Soms kunt u via een live stream mee kijken. De meeste activiteiten zijn kosteloos.

Programmafolders bij de VVV, in de Groenmarktkerk (tussen 14-16 u open) en bij De Vries boekhandel. Het programma is ook te bekijken op www.antonius-gemeenschap.nl en www.bdkennemerland.nl

 

advertentie