Leefstijl programma Cool in Het Verhalenhuis Haarlem Noord

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Het Cool programma is een Leefstijl programma dat volledig verzorgt wordt door een post HBO opgeleid Leefstijl coach. De kracht van de aanpak van Cool is het combineren van groep sessies met individuele (leefstijl)coaching.  Alle factoren die een rol spelen in het bereiken van een gezonde leefstijl komen in dit 2 jaar durende programma uitvoerig aan bod. Voeding, bewegen, roken, alcoholgebruik, ontspannen, slaap en zingeving aan je leven. De basis voor het succes van cool is de focus op gedragsverandering. Zo wordt  duurzaam, gezond leven mogelijk voor iedereen die zich daarvoor wil inzetten.

Het Cool programma is één van de  gecombineerde leefstijl interventies (GLI). De kosten voor dit programma worden dus vergoed door je zorgverzekeraar én dat gaat niet ten koste van je eigen risico. Daarmee is Cool dus gratis, mits je voor dit programma verwezen wordt door je huisarts én je BMI hoger is dan 30 of je BMI tussen de 25 en 30 is en je apneu, artrose, hartproblemen of diabetes hebt.

Kom je niet in aanmerking voor vergoeding maar wil je wel meedoen? Dat kan ook, neem dan even contact op voor een overzicht van de kosten.

Cool start in het Verhalenhuis op maandagavond 5 oktober met de eerste groepsbijeenkomst. In de week ervoor vindt het intakegesprek plaats.

Overtuigd dat Cool wat voor jou zou kunnen zijn? Overleg het met je huisarts of je huisarts praktijk ondersteuner, zij kunnen je doorverwijzen.

Meer weten? www.kriskracht.nl/cool

advertentie