Afbeelding
Archief

Herfstmarkt in Haarlemmer Kweektuin

Activiteiten

HAARLEM In de Haarlemmer Kweektuin (Kleverlaan 9) wordt zondag 4 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een herfstmarkt gehouden. Men kan in de Kweektuin onder andere terecht voor een uitgebreid assortiment aan planten, fruitbomen, kruiden, bollen en knollen. Ook is er een biologische markt met streekproducten zoals kazen, jams, geleien, fruit, eetbare paddenstoelen, pompoenen, honing en groenten. Er zijn ook verschillende activiteiten te doen, onder andere in het teken van Dierendag en er zijn rondleidingen. De markt is gratis toegankelijk.

Tijdens het evenement is er de nodige aandacht voor dieren in de tuin. Zo kan men informatie krijgen over schuilplaatsen en broedkasten voor bijvoorbeeld vogels, insecten en egels. Bij Steenbreek023 ontvangen geïnteresseerden, bij inlevering van een tegel uit eigen tuin, gratis een zakje met tien biologisch geteelde bloembollen. Dit geldt zolang de voorraad strekt. Bij de marktkraam van de Fruittuinen Zuid-Kennemerland kan men het ras van een eigen appelboom laten determineren. Neem hiervoor vijf rijpe appels mee. Ook kunnen geïnteresseerde bezoekers een rondleiding krijgen in de kassen van ‘wij telen groente’.

Op 4 oktober is het Werelddierendag en daarom kunnen kinderen hun huisdieren extra verwennen. Bij de marktkraam van Natuur- en Milieu Educatie (NME) kunnen zij een groene lekkernij maken voor hun huisdier. Ook leren ze meer over welke groenten hun huisdier wel en/of niet mag eten! Andere kinderactiviteiten zijn onder andere vogelvoerslingers rijgen, kaarsen van bijenwas rollen en knutselen met herfstmaterialen. Ook kunnen kinderen meedoen met een bodemdiertjestocht en zo meer ontdekken over welke kleine beestjes de bodem gezond houden. Deze activiteit sluit aan bij de bodemdierendagen die zijn van 25 september tot en met 7 oktober.

advertentie
advertentie