Afbeelding
Eigen Foto

Jan Hoekema voert goed gesprek met Raja Alouani

Activiteiten

HAARLEM Lockdown of geen lockdown, De Pletterij gaat ook in het nieuwe jaar gewoon door met ‘Een goed gesprek’, het wekelijkse interview dat Jan Hoekema iedere woensdag van 16.00 tot 16.30 uur heeft met een bekende of interessante Haarlemmer. Woensdag 27 januari komt Raja Alouani bij Hoekema op bezoek. Iedereen kan online gratis meekijken via pletterij.nl of het Youtube-kanaal van De Pletterij

Raja Alouani (13 augustus 1971 te Haarlem) i nummer 23 op de landelijke lijst van GroenLinks, heeft zich als maatschappelijk werker ingezet voor diverse wijken in Haarlem en maakt zich sterk voor de Marokkaanse gemeenschap in de stad. Deze duizendpoot staat voor een rechtvaardige en een eerlijke samenleving voor iedereen. Een samenleving waar eerlijk delen belangrijk is, iedereen gelijke kansen krijgt, racisme en discriminatie hard aangepakt wordt en waar de meest kwetsbaren kunnen rekenen op ondersteuning. Een samenleving waarin duurzaamheid een belangrijke rol krijgt voor de toekomst van onze wereld en die van de komende generaties.

Haar vader en moeder waren een van de eerste Marokkaanse gastarbeiders in Haarlem. Raja heeft een groot sociaal hart, waarbij zij altijd oog heeft voor de meest kwetsbaren in de samenleving. Na een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan te hebben waarin zij met vrouwen en jonge meiden ging werken besloot zij te kiezen voor een HBO studie lerarenopleiding met als specialisatie leerlingenbegeleiding.  

In 1998 richtte Raja samen met anderen een vrouwenorganisatie in Haarlem op ter bevordering van de participatie van (migranten) vrouwen. Daarnaast is zij al jaren actief betrokken bij tal van maatschappelijke initiatieven met name gericht op inclusie en een leefbare samenleving. Zij is van beroep jeugdhulpverlener waarin zij met veel passie en deskundigheid jongeren en hun gezinnen begeleid. Het motto van Raja komt uit een Arabische spreekwoord “Wat uit het hart komt, komt bij het hart terecht”. Dit betekent: met wie je ook werkt, in welke lastige context dan ook, mensen voelen je oprechtheid en betrokkenheid. 

Het meekijken met het gesprek via de website, YouTube of FaceBook is gratis.

advertentie
advertentie