Afbeelding
Daan van Boerdonk

Frénk van der Linden te gast bij eerste online editie ‘Schrijvers op zondag’

Activiteiten

HAARLEM Op initiatief van vijf Haarlemse boekhandels en Stichting Literair Haarlem vindt zondag 21 februari de eerste online editie van ‘Schrijvers op zondag’ plaats. Vanaf 16.00 uur gaat Manon Duintjer in gesprek met Frénk van der Linden over zijn ontroerende nieuwe boek ‘En altijd maar verlangen’. Na afloop is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Het interview wordt gefaciliteerd door de Pletterij en is live te volgen via de websites van de boekhandels.

De ouders van Frénk van der Linden wisselden na hun bittere scheiding veertig jaar geen woord. Nu beiden zijn overleden, heeft Frénk hen honderd innige en indringende brieven geschreven over beminnen, haten, wraak en vergeving. We blijven allemaal tot onze laatste zucht in gesprek met onze ouders – of we het willen of niet. Frénk van der Linden (1957), freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het NTR-radioprogramma ‘Kunststof’ en maakt tv-documentaires voor diverse publieke omroepen. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. Naast zijn werk in de media leidt Van der Linden debatten en congressen.

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef onder andere de roman ‘We zijn verdwaald’ en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Duintjer verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar en woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandels, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, De Vries | Van Stockum, Kennemer Boekhandel en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij. Het interview is te volgen op de websites van de boekhandels. Het hiernavolgende interview is zondag 7 maart met Jessica Durlacher.

advertentie
advertentie