Afbeelding
Eigen Foto

Kooktherapie: leer in vier stappen gezond koken met Dock Haarlem

Activiteiten

HAARLEM Haarlemmers die moeite hebben om een gezonde maaltijd te bereiden, kunnen binnenkort meedoen aan ‘Kooktherapie’. Dit is een nieuw, gratis programma door vrijwilliger Raphaël Steenbergen van Phipits voedingspromotie in samenwerking met Dock Haarlem. In ‘Kooktherapie’ leert Raphaël Steenbergen de deelnemers in vier stappen de basis van koken. Wanneer een deelnemer specifieke wensen heeft, wordt er een traject op maat gemaakt. 

DOCK Haarlem vrijwilliger Raphaël Steenbergen zet zich al heel wat jaren in voor gezonde voeding. Hij vind het belangrijk dat iedereen weet hoe je dit kan bereiden: “Soms wordt het van huis uit niet geleerd hoe je gezond kan koken. Je ziet dan ook dat bijvoorbeeld jong volwassenen niet weten hoe ze dit kunnen doen wanneer ze op zichzelf gaan wonen. Ook kan het zo zijn dat je plotseling alleenstaand wordt door een scheiding of overlijden en zelf niet weet hoe je een gezonde maaltijd kunt maken. Daarbij zijn er mensen met geestelijke of fysieke beperkingen die het fijn vinden om op weg geholpen te worden. Kooktherapie is er voor iedereen. Het geeft me veel voldoening dat ik mag bijdragen aan de positieve gezondheid van de deelnemers”, aldus Steenbergen. 

Kooktherapie vindt in overleg plaats op woensdag in Wijkcentrum De Ringvaart (Floris van Adrichemlaan 98) en op vrijdag in Wijkcentrum De Wereld (Laan van Berlijn 1). Neem contact op voor meer informatie of meld je aan via telefoonnummer 023-5749977 of e-mailadres raphael@piphits.nl. Voor meer informatie over Dock Haarlem kijk op www.dock.nl/haarlem of volg www.facebook.com/dock.haarlem.  

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie