Afbeelding
Eigen Foto

Excursie langs bomen in de binnenstad

Activiteiten

HAARLEM IVN Zuid-Kennemerland neemt geïnteresseerden zondag 15 mei mee op een bomenexcursie in het stadshart van Haarlem. Tijdens de excursie wordt breeduit verteld over bomen, hun leefwijze, hun verscheidenheid, hun problemen in de stad en niet te vergeten hun schoonheid. 

De excursie vindt plaats in het oude gedeelte van Haarlem, met name enkele hofjes en de Vijfhoek waar over de daar voorkomende bomen verteld wordt. Maar ook de geschiedenis van deze plekken wordt niet vergeten.

De route start in de Witte Herenstraat waar het Luthers Hofje en Frans Loenenhofje bezocht worden. Vervolgens gaat de wandeling door de Zijlstraat naar het Prinsenhof, via de Koningstraat naar de Vijfhoek. De wandeling eindigt in het Proveniershofje waar de deelnemers na afloop van de excursie kunnen genieten van een drankje en een hapje in een van de vele gelegenheden die de stad biedt.

De start voor de wandeling is om 11.30 uur op de kruising Witte Herenstraat/Magdalenastraat. Aanmelden vooraf is niet nodig. Voor meer informatie: Hennie Terpstra terpstra.hennie@gmail.com.

advertentie