Afbeelding
Eigen Foto

Jaap Sluis maakt de balans op bij ‘loodslezing’ in de Pletterij

Activiteiten

HAARLEM Oud-journalist Jaap Sluis is zondag 8 mei van 16.00 tot 17.00 uur te gast bij de maandelijkse ‘loodslezing’ in de Pletterij (Lange Herenvest 122). De entree voor dit debat bedraagt 5 euro. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.pletterij.nl.Sinds september houdt de Pletterij elke tweede zondag van de maand een serie lezingen. Hierin wordt een min of meer bekende inwoner van Haarlem of de regio welkom geheten om zijn of haar kennis en inzichten te delen. Na de inleiding van rond 45 minuten en een korte pauze is er gelegenheid de spreker vragen te stellen.

Zondagmiddag 8 mei is Jaap Sluis te gast. Na een bijna 20 jaar omvattende loopbaan in de regionale journalistiek (Dagblad Kennemerland, IJmuider Courant en Haarlems Dagblad) koos hij halverwege de jaren ‘90 voor het ondernemerschap en begon in Haarlem een communicatie-adviesbureau.

In 2006 verruilde hij zijn eenmanszaak voor het met twee vrienden opgerichte bureau De Coalitie. Dat bedacht de ondernemerstalkshow NV Haarlem in de Philharmonie waar Sluis veertig keer mede-presentator van was. Ook initieerde hij de NV IJmond, NV Zaanstad, NV Purmerend en NV Noord-Holland Noord. Tevens presenteert hij het Innovatiecafé in Sociëteit Vereeniging in Haarlem.

Na een beroepsmatige en maatschappelijke betrokkenheid van 45 jaar bij stad en streek maakt Sluis op verzoek van de Pletterij de balans op. Hij doet dat mede op basis van zijn bestuurlijke ervaringen bij MKB Haarlem, de Honderd van Haarlem, de Vrienden van het VMBO, de Houten Haarlemmer en de Sociëté Pim Mulier.

Het rondje langs de velden voert 8 mei verder dan alleen Haarlem. Ook andere steden en regio’s komen aan bod. Het wordt een persoonlijk verhaal, met praktijkvoorbeelden en anekdotes. Een verhaal over de plussen en minnen van het (ondernemers)klimaat in Haarlem.

De lezingen vinden plaats in de Loods, de vorig jaar geopende tweede zaal van de Pletterij, voor een select publiek. De lezing kan ook via de website gevolgd worden.

advertentie