Afbeelding
Finn Postma

De Stookkamer in Haarlem Zuid-West doet mee aan ‘Buurtbankjesdag’

Activiteiten

HAARLEM Het bankje op de stoep als verlengstuk van je huis. Dat is waar buurtbankjesdag voor staat. Want uit onderzoek blijkt dat 84 procent van de mensen met een buurtbankje op de stoep, een sterkere band met de buren heeft. Haarlem Zuid-West doet natuuriljk mee. Met de ontwikkelingen in de wijk is verbinding tussen buren belangrijker dan ooit. Daarom kunnen buren elkaar zondag 22 mei ontmoeten op de Stookbank, de kerkbank bij de Pelgrimkerk en andere bankjes in de buurt.

Bij de Stookkamer, een creatieve broedplaats in Haarlem Zuid-West, kan iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur heerlijk ontspannen op de Stookbank. Voor een praatje met een buurtgenoot, een hapje en een drankje met live muziek. The Haarlemse band The Samsonites speelt namelijk covers van onder andere Chris Isaak en Roy Orbison op het terras van de broedplaats.

Wie zelf wat wil organiseren in Zuid-West, kan meteen even binnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Een bakworkshop voor kinderen, creatieve workshops, een leesclub, het is mogelijk om het bij De Stookkamer te organiseren voor de buurt of een select(er) groepje.

Kijk voor meer informatie op: www.stookkamer.nl

advertentie