Afbeelding
Eigen Foto

Meet and greet met Mariken Heitman bij Kennemer Boekhandel

Activiteiten

HAARLEM Mariken Heitman, de winnares van de Libris Literatuur Prijs 2022, brengt zaterdag 21 mei vanaf 14.30 uur een bezoek aan de Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3). Zij signeert daar haar boeken en gaat graag in gesprek met haar lezers tijdens een meet and greet.

‘Wormmaan’, onlangs bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2022, gaat over Elke die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks heeft laten sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?

Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld? Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. ‘Wormmaan’ is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen.

De entree is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@kennemerboekhandel.nl of 023-5251944. 

advertentie