Boeken bij de Bavo
Boeken bij de Bavo jan tiggelaar

eindelijk weer een boekenmarkt op de Grote Markt

Activiteiten Deel je nieuws

Boeken bij de Bavo, zondag 26 juni 2022

Haarlem, juni 2022.

Eindelijk, na een paar jaar gedwongen afwezigheid, staat de grote Haarlemse boekenmarkt op zondag 26 juni 2022 weer opgesteld op de Grote Markt in Haarlem. Dan bieden weer 70 antiquaren uit het hele land literatuur, bijzondere boeken, kaarten, bibliofiele uitgaven en strips te koop aan. De markt duurt van 9 tot 17 uur en is vrij toegankelijk.

De markt is een traditie, Haarlem is immers van oudsher de boeken- en drukkersstad. De bekendste antiquariaten uit het hele land zijn hier dan ook altijd aanwezig, met de mooiste boeken uit hun assortiment. Na de drie vervelende jaren van afwachten blijkt er gelukkig nog niets van het enthousiasme verdwenen en komt iedereen weer naar het mooiste plein van Nederland.

Tijdens de markt vinden tal van activiteiten plaats. Natuurlijk wordt ook weer aan de kinderen gedacht. De gevierde kinderboekenschrijfster en illustratrice Nicole de Cock helpt de kleinsten zelf boekjes te maken. Daarnaast signeert zij vanzelfsprekend haar eigen boeken. 

Ook aanwezig op de markt is de Stichting De Roos, de vermaarde uitgeverij voor bibliofielen. Vijfenzeventig jaar inmiddels geven zij twee keer per jaar een bijzonder boek uit, in een oplage van slechts 175 exemplaren, gelijk aan het aantal leden. Na een jarenlange ledenstop is er nu beperkt plaats voor nieuwe leden. Dit jaar vieren zij het 75-jarig jubileum.

Bijzondere uitgaven

Het drukkerscollectief De Hof van Jan is vanzelfsprekend van de partij. De Haarlemse schrijver L.H.(Lodewijk) Wiener is daar dit jaar present. In zijn nieuwe boekje, dat slechts in beperkte oplage verschijnt, neemt hij afscheid van zijn onlangs overleden vriend en collega Jeroen Brouwers. Vanaf twee uur zal hij aanwezig zijn om voor snelle beslissers dit werk te signeren.
 

De locatie

De Grote Markt is goed bereikbaar en ligt op circa 10 minuten lopen van station Haarlem. Voor bezoekers die met de auto komen nog even een waarschuwing: Haarlem kent tegenwoordig ook zondags betaald parkeren op straat! Het beste is de auto te parkeren in garage De Appelaar, Stationsplein, Raaks of De Kamp. Alle parkeergarages liggen op loopafstand van de markt. 

advertentie
advertentie