Van de opening werd een groot feest gemaakt met vele aanwezigen.
Van de opening werd een groot feest gemaakt met vele aanwezigen. scouting Menno Simonsz

Feest in Noordersportpark: scouting opent nieuw ‘groen’ clubhuis

Activiteiten

HAARLEM Het was zaterdag 18 juni feest in het Noordersportpark. Scouting Menno Simonsz opende feestelijk hun nieuwe clubhuis. Toekomst bestendig en duurzaam. Volgens de voorzitter Tamara Geldhof is het uniek dat het gelukt is om dit mooie gebouw neer te zetten in deze tijd. “Dankzij de inzet van onze vrijwilligers en fondsen die ons steunen is het gelukt. We hebben een groen en toekomstbestendig clubhuis kunnen neerzetten.” Met groen bedoelt de voorzitter niet alleen de buitenkant van het clubhuis. “We hebben inderdaad gekozen voor een groene buitenbekleding omdat dit een natuurlijke uitstraling geeft en het onze groepskleur is. Maar het clubhuis is ook duurzaam, we hebben onder andere zonnepanelen, goede isolatie, vloerverwarming en ledverlichting.”

“Als onze vrijwilligers niet zo doorgezet hadden, was het clubhuis nog niet af geweest. We hebben wekenlang hele zaterdagen en soms ook doordeweeks op avonden met elkaar het oude gebouw gesloopt. Daarna heeft de aannemer het casco neergezet en hebben de vrijwilligers de afbouw gedaan. Dat was best een grote klus. Op de achtergrond is er daarnaast heel lang gewerkt om de vergunningen rond te krijgen en om fondsen te werven”, aldus de voorzitter.

Bij het clubhuis aan het Melkerijpad werd iedereen zaterdag feestelijk ontvangen door de brassband ‘De Rausdouwers’ en kon men via een door scouts gepionierde toegangstoren het terrein bereiken. De voorzitter startte zaterdag met een openingstoespraak en benadrukt het belang van de vrijwilligers. Ook in de toespraak van een zeer tevreden ouder van drie jeugdleden kwam naar voren hoe goed het is wat de vrijwilligers doen en wat haar drie kinderen allemaal geleerd hebben bij de groep en hoeveel plezier ze wekelijks hebben. “Jong en oud, allemaal doen ze vrijwillig hun best in het belang van de vereniging en de jeugdleden. Als kind heb je hier veel plezier, ga je op leuke kampen en leer je onder andere samenspelen, organiseren, over de natuur en als je ouder bent leer je leidinggeven. Allemaal vaardigheden die je later goed van pas komen. En als de kinderen allemaal op kamp zijn, hebben wij als ouders ook even tijd voor elkaar”, voegt een van de ouders er als een grap aan toe.

Voor de opening van het clubhuis moesten de jeugdleden eerst grote sleutels vinden en een cijferslot openen. De echte sleutel kwam met een kabelbaan naar benden, waarna de voordeur geopend kon worden. Voor de jeugdleden was er daarna een groot postenspel met onder meer een workshop over reptielen. Zelf benieuwd naar het scoutingspel? Er zijn nog enkele plekjes vrij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie