Afbeelding
Foppe Schut

Castello Consort brengt muziek uit Zuidelijke Nederlanden tot leven in Waalse Kerk

Activiteiten

HAARLEM Het Castello Consort speelt donderdag 30 juni een programma met 17de-eeuwse muziek uit de Zuidelijke Nederlanden in de Waalse Kerk (Begijnhof 28). Er worden composities gespeeld van componisten die werkten aan het Brusselse hof, zoals de Nederlandse componisten Nicolaes à Kempis en Philipp van Wichel, maar ook van de vrouwelijke componiste Leonora Duarte. 

In Antwerpen werden grote collecties muziek gedrukt van beroemde Italiaanse componisten, zoals Dario Castello en BiagoMarini. Het Castello Consort verzamelde de mooiste (en vandaag zelden uitgevoerde) muziek, en presenteren het in hun programma ‘Symphoniæ’. 

Het Castello Consort is een ensemble voor 16de- en 17de-eeuwse muziek. De musici spelen op instrumenten of kopieën uit die tijd. Zo speelt Elise Dupont op een bijzondere viool van Willem van der Sijde uit 1691: het instrument werd ooit bespeeld door de jonge prinses Juliana. Anne-Linde Visser zal speciaal voor deze gelegenheid spelen op een Snoeck basviool (Brussel, ca. 1715). Beide instrumenten zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Recent was het Castello Consort nog te horen in het Radio 4 Avondconcert en het Festival Oude Muziek in Utrecht. Daarnaast speelden ze op diverse vooraanstaande internationale festivals, waaronder de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen (DE), het Beverley Early Music Festival (UK) en het Festival d’Ambronay (FR).

Het concert begint om 20.30 uur en kaarten zijn voor 25 euro te koop via www.castelloconsort.nl. Studenten betalen 10 euro. Resterende kaarten worden aan de deur verkocht. 

advertentie