Afbeelding
Eigen Foto

Veel vakantieactiviteiten in Museum Haarlem

Activiteiten


HAARLEM Niet alleen voor kinderen is er deze zomer van alles te doen in Museum Haarlem, ook volwassenen leren in het museum Haarlem nog beter kennen. Ga op stap door de stad of kom lekker schilderen in het museum. Er zijn gratis audiotours voor kinderen en hun ouders bij de tentoonstelling ‘Allemaal Haarlemmers’. Of luister naar de verhalen over het beleg van Haarlem, Kenau en Willem van Oranje.

Oud-onderwijzer, Haarlem kenner en rasverteller Jan Vos van Marken neemt deze zomer niet alleen volwassenen mee door Haarlem, maar gaat ook met kinderen op stap. Vos vertelt verhalen over de Vijfhoek, bijvoorbeeld over de reus Cajanus, Haarlemmer olie, de ambachten die er uitgeoefend werden en de grote armoede in de nu zo populaire Vijfhoek. Of ga naar de Grote Markt, de plek waar Haarlem is ontstaan. Waar de ridders hun toernooien hebben gehouden, waar de beul zijn werk heeft gedaan, met het oude jachtslot van de graven van Holland, met de St.- Bavokerk en de Vlees- en Vishal. Luister naar de verhalen over de Tachtigjarige oorlog en over beroemde Haarlemmers als Enschedé, Pieter Teyler en Lieven de Key. 

Er zijn wandelingen voor volwassen op 15, 16, 22 en 23 juli en 19 en 20 augustus. De start is bij Museum Haarlem (Groot Heiligland 47), deelname aan de wandeling van ongeveer 1,5 uur kost 7,50 euro. Op 21 juli en 11 augustus is er een speciale kinderwandeling rond de Grote Markt voorkinderen van 8 tot en met 12 jaar. Deze wandeling duurt 1 uur en deelname kost 5 euro.

Woensdag 3, 10, 17 en 24 augustus zijn er vier speciale grootouder/kinderworkshops in Museum Haarlem. Ga samen aan de slag en maak een zelfportret met acrylverf. De workshops starten om 9.30 uur en duren tot 11.00 uur. Deelname kost 10 euro, inclusief materiaal en drinken.

Kijk voor meer informatie op www.museumhaarlem.nl/activiteiten. Aanmelden kan per e-mail: activiteiten@museumhaarlem.nl

advertentie