Avondlicht in de Bavo
Avondlicht in de Bavo PR Protestantse Gemeen Haarlem

Vocaal ensemble Cristóbal de Morales zingt op feest van St. Thomas

Activiteiten

HAARLEM In de Grote of St. Bavokerk vindt tot en met eind september iedere zondag van 19.00 tot ongeveer 19.45 uur een optreden plaats in de serie ‘Zomeravondmuziek’. Zondag 3 juli staat dit optreden in het teken van St. Thomas, de twijfelaar, een bijnaam gebaseerd op het Bijbelverhaal waarin hij de opstanding van Jezus in twijfel trok. 

Het vocale ensemble Cristóbal de Morales zingt deze avond Gregoriaanse vespers, aangevuld met motetten van Thomas Tallis, Tiburtio Massaino en Girolamo Lambardi, alle drie componisten uit de Renaissance-periode. Het vijf man sterke ensemble, genoemd naar de Spaanse componist Morales, staat onder leiding van de Haarlemse dirigent Bas Halsema, onder andere verbonden aan de Josephkerk. 

Aan de bijeenkomst wordt medewerking verleend door pastoor Robert Frede van de Oud-Katholieke kerk aan de Kinderhuissingel. Hij zal vanuit theologisch perspectief licht doen schijnen op de figuur van Thomas.

De toegang is gratis, wel is er na afloop een collecte. Kijk voor meer informatie over de serie Zomeravondmuziek op www.bavo.nl/kerkdiensten/zomeravondmuziek/

Avondlicht in de Bavo
advertentie