Diverse tuinders openen hun tuin voor geïnteresseerden.
Diverse tuinders openen hun tuin voor geïnteresseerden. Aangeleverd

Open Tuindag volkstuindersvereniging ZWN

Activiteiten

HAARLEM De Haarlemse volkstuindersvereniging ZWN (Zonder Werken Niets) gooit op zaterdag 9 juli haar tuindeuren weer open voor geïnteresseerden. De open tuindag is vanaf 10.00 uur met lekkere hapjes en drankjes in de kantine en diverse activiteiten op het tuinencomplex.

De winkel en kringloop zijn geopend tot 12.30 uur, ook de natuurspeeltuin is vrij toegankelijk. De evenementencommissie zorgt voor Ierse specialiteiten zoals, Ierse blauwe kaas/tomatensoep uit de pub van Dublin, Irish Stew (een stoofpot met rundvlees, aardappelen, wortelen en ui), Guinness, het echte Ierse Ruby Red bier, en natuurlijk Irish coffee met whiskey en room. 

Op de lanen is er een rommelmarkt. Live muziek wordt verzorgd door Catriona Black met band. De kennisgroep Natuurvriendelijk Tuinieren geeft informatie en beantwoord vragen. Bij de kraam van de kennisgroep ligt een routebeschrijving klaar voor een rondwandeling over het tuincomplex. Bij de rondwandeling hoort ook een puzzeltocht, onder de goede inzenders wordt een leuke prijs verloot. Voor de kinderen is er een geurbingo (maar de ouders mogen ook meedoen).

Op de natuurtuin wordt ook uitleg gegeven over natuurvriendelijk tuinieren. Loop gerust rond en bewonder de kruidenspiraal, de vijver, de takkenwallen en de compostbakken. Diverse tuinders stellen hun tuin open voor bezoekers. Let daarbij op de oranje vlaggetjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie