Oude foto van de Watertoren aan de Zeeweg in Overveen.
Oude foto van de Watertoren aan de Zeeweg in Overveen. Beeldcollectie van de gemeente Haarlem | Noord-Hollands Archief

De Watertoren van de Kennemerduinen beklimmen

Activiteiten

OVERVEEN Altijd al uit willen kijken over de Kennemerduinen vanaf grote hoogte? Dat kan nu tijdens de excursie ‘Beklim de Watertoren van Overveen’ op woensdag 17 augustus. Vanaf het dak hebben deelnemers een 360 graden zicht op Nationaal Park Zuid-Kennemerland. 

De gids van PWN neemt de geïnteresseerden mee de toren in en op en zal vertellen over de geschiedenis en het fantastische uitzicht. Daarnaast kan beneden in de watertoren de WO II tentoonstelling ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ bezocht worden. Reserveer een plaats voor deze activiteit, er geldt een maximum van vijftien bezoekers per keer. De excursies worden op deze middag drie keer gegeven, om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Let op: deze excursie is aan de overzijde  van parkeerterrein Koevlak! (Zeeweg 12 Overveen). Na de oversteek ingang PWN-terrein nemen via het groene hek. Let op de vlaggen en bewegwijzering. Zie hieronder tevens een kaartje voor juiste wandelroute vanaf parkeerterrein Koevlak.
Beklim de watertoren!Ben jij ook zo benieuwd naar het uitzicht vanaf de prachtige watertoren in Overveen? We bieden je een unieke kans om deze toren te beklimmen en dit uitzicht te beleven! Vanaf het dak heb je een 360° zicht op Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De gids van PWN neemt je mee de toren in en op en zal je vertellen over de geschiedenis en het fantastische uitzicht. Daarnaast kun je beneden in de watertoren de WO II tentoonstelling ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ bezoeken. Reserveer je plaats voor deze activiteit, er geldt een maximum van 15 bezoekers per keer.

Tussen 1897-1898 werd de watertoren in Overveen gebouwd naar ontwerp van architect Jan Schotel. De watertoren is eigendom van PWN Drinkwaterbedrijf Noord-Holland en benoemd tot Rijksmonument.

Zorg dat je goede schoenen aan en geen hoogtevrees hebt. Tip: neem een verrekijker mee.

Meer informatie en reserveren kan via np-zuidkennemerland.nl.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie