Afbeelding
Eigen Foto

Beestachtig weekend vol activiteiten in winkelcentrum Schalkwijk

Activiteiten

HAARLEM In winkelcentrum Schalkwijk is het vrijdag 23 en zaterdag 24 september letterlijk een ‘beestenboel’. Het stikt er twee dagen lang van de beestachtige activiteiten. Er worden dierenverhalen voorgelezen, er kunnen dieren geknutseld worden, er worden ballondieren en dierensnoepjes uitgedeeld en er lopen echte giraffen los rond. 

Oog in oog staan met een echte giraf? Zaterdag 24 september is het mogelijk. Statig en onverstoorbaar schrijden ze door het winkelgebied, hier en daar hun elegante nekken buigend om aan een blad te knabbelen – of een bezoeker te begroeten. Giraffen zijn vriendelijk en vredelievend, maar pas op, het blijven wilde dieren. Vanaf 14.00 uur zijn de giraffen in het hele centrum te zien en tussen 15.00 en 16.00 uur lopen ze samen met hun vrienden van de savanne in een parade rond.

Maar er staat meer leuks op het programma. Vrijdag 23 september komt de familie antilope vanaf 14.00 uur op bezoek. Onbezorgd dartelen en dansen ze rond, maar wel zonder daarbij alert te blijven natuurlijk. Ruiken ze onraad dan spitsen ze tegelijkertijd de oren. Deze dag komt Winston Brandon tussen 15.00 en 16.00 uur verhalen voorlezen. 

Zaterdag 24 september komen er niet alleen giraffen naar Schalkwijk, maar vanaf 14.00 uur zijn er onder andere ook struisvogels en een nijlpaard te zien. Kinderen kunnen zich als dier laten schminken en beesten knutselen en vanaf 12.00 uur lopen de ontdekkingsreizigers Stanley en Livingstone door het centrum. Zij komen rechtstreeks uit het oerwoud en zijn verdwaald. Met verrekijker en landkaart lopen ze door Centrum Schalkwijk, op zoek naar de jungle. 

Kijk ook op https://centrumschalkwijk.nl/evenementen voor het complete programma.

advertentie
advertentie