Afbeelding
Eigen Foto

Voorleestheater bij boekhandel De Vries van Stockum

Activiteiten

HAARLEM Bij boekhandel De Vries van Stockum (Jacobijnestraat 7) kunnen kinderen zondag 9 oktober vanaf 13.00 uur kijken naar een voorleestheater. Illustrator Elisa Pesapane en Erik van Muiswinkel vertellen beeldend het verhaal ‘Bombong de kleine reus’. Na de voorstelling kan er nog gekutseld worden. 

Drs. P schreef een fris en tijdloos ‘kinderboek voor alle leeftijden’ over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld.

De enorme reus Bombong is een piepklein reusje geworden. Een tovenaar heeft hem verkleind. Omdat Bombong graag wil groeien, begint hij aan een lange reis. Hij trekt door Het Prachtige Land, door Het Duistere Dal en De Dartele Streek. Hij ontmoet vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen.

Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919–2015), gold niet als een groot kindervriend, maar schreef niettemin een zowel spannend als vermakelijk verhaal voor kinderen van alle leeftijden. De avonturen van de kleine reus Bombong verschenen al een halve eeuw geleden in Donald Duck. Het vrolijke weekblad maakte er een gewoonte van om naast de strips ook elke week een prozaverhaal te presenteren. De avonturen van reusje Bombong verschijnen nu bij Uitgeverij Zoetzuur voor het eerst in boekvorm.

Beeldend kunstenares en literair tekenares Elisa Pesapane, woonachtig in Haarlem, maakte de sprookjesachtige tekeningen. De vondst om van de kleine reus een kind te maken, is van haar.

Aanmelden voor het voorleestheater kan via www.devriesvanstockum.nl

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie