Afbeelding
Archief

De week van Freek

Lokaal/Column

Op dit moment zitten we er middenin: De Week van Freek. U kent de aanleiding inmiddels wel: op 20 juni 1969 speelden Bram en Freek hun allereerste avondvullende programma op een groot podium op uitnodiging van toenmalig directeur Peter Lohr in de Stadsschouwburg Haarlem. De rest is geschiedenis. Nu, 50 jaar later, heb ik Freek weer uitgenodigd een hele week lang.

Om het 50 jarig podiumjubileum van Freek zelf te vieren en om het jubileumseizoen van de 100 jarige stadsschouwburg mee af te sluiten. U zult wel blij zijn, want dat 100 jaar feest komt u inmiddels waarschijnlijk de neus uit. Na vandaag krijgt u 25 jaar rust. Tegen die tijd is er vast een opvolger van mij die bedenkt dat het erg leuk is om de 125 jarige Stadsschouwburg een seizoen lang in het zonnetje te zetten. Freek wordt dan 100, dus dat wordt nog wat. De Week van Freek is dan misschien wat veel, maar De Dag van de Lach moet haalbaar zijn. Ben ik overigens wel nieuwsgierig naar. 

De 100 jarige cabaretier die op een podium springt! Er zit beslist een programma in, een programma dat we meteen kunnen streamen, want dat is het andere grote succes van dit jaar, dat we concerten uit de kleine zaal Philharmonie streamen naar zorgcentra in de regio, voor mensen die fysiek niet meer in staat zijn naar onze zalen te komen. Heel succesvol en dat blijven we na het jubileum de komende 25 jaar zeker doen. Het seizoen loopt dus op zijn einde, maar als ik u hier nog iets mag aanraden: de Internationale Koorbiënnale, vanaf vrijdag 28 juni bijna 10 dagen lang in Haarlem. De 10de editie (jubileum!) van een initiatief dat ooit is gestart door mijn voorganger Neil Wallace. Ze maken er wat van die directeuren in Haarlem (al zeg ik het zelf ) …!

Jaap Lampe schrijft in deze wekelijkse column over culturele activiteiten. Reageren kan via www.twitter.com/JaapLampe.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie