Afbeelding
Pixbay

Aantal coronabesmettingen in Haarlem flink gestegen

Corona

REGIO Afgelopen week zijn er over heel Nederland 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 342 meer dan het aantal meldingen van vorige week, 795 meer dan van die week daarvoor en 897 meer dan van die week daarvoor. Er zijn in de afgelopen week 23 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 4 meer dan vorige week. Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19  patiënten als overleden gemeld, 2 meer dan in de week er voor.

Het aantal nieuwe personen dat positief getest is in Nederland neemt verder toe. In de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten steeg het aantal afgenomen testen met bijna 23.000 in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen is met 1,0 procent gelijk gebleven aan een week eerder. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1. Zie ook Aantal besmettingen COVID-19 neemt verder toe

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger  dan de aantallen die hier genoemd worden.

CIJFERS REGIO De cijfers van het RIVM laten zien dat er de laatste twee weken in de Haarlemse regio ook weer meer mensen positief getest zijn op het coronavirus. In Haarlem werden de laatste twee weken achttien nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Vorige week stond de teller nog op zeven. Helaas is er de afgelopen week ook een inwoner van Haarlem overleden aan de gevolgen van het virus. In Heemstede zijn de laatste twee weken drie mensen met het virus besmet geraakt, een persoon minder dan vorige week gemeld werd. In Zandvoort steeg het aantal besmette personen over de afgelopen twee weken daarentegen van 1 naar twee. In Bloemendaal werden drie nieuwe coronabesmettingen gemeld. Tot vorige week waren er al geruime tijd geen nieuwe besmettingen in deze gemeente. Voor alle plaatsen, op het sterfgeval in Haarlem na, geldt dat er geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen werden gemeld. Helaas is in de cijfers van het RIVM niet te zien wat de stand van zaken per week is. De cijfers worden over de laatste twee weken weergegeven. 

Net buiten de regio Haarlem is er de afgelopen weken een forse uitbraak van het coronavirus geweest. In Haarlemmermeer werden de afgelopen twee weken 40 mensen positief getest en in Hillegom 37 mensen. Het is de verwachting dat het aantal besmettingen in beide gemeenten de komende tijd nog toeneemt. Voor meer informatie hierover: GGD Kennemerland extra alert na coronauitbraak Hillegom

advertentie