Afbeelding
GGD Kennemerland

100.000e prik gezet in Kennemerland

Corona

HAARLEM In januari is GGD Kennemerland gestart met vaccineren. De teller is inmiddels de 100.000 vaccinaties gepasseerd. Het gaat om eerste én tweede prikken; bij inwoners uit de regio, maar ook bij inwoners van andere provincies die in de regio een afspraak gemaakt hebben.

De GGD’en vaccineren tot nu toe medewerkers in de langdurige zorg en mensen die geboren zijn in of voor 1961. Iedereen die nog geen gebruik heeft gemaakt van deze oproep en dat wél wil, wordt verzocht alsnog een afspraak te maken. Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960 krijgen via de huisarts een uitnodiging voor een vaccinatie. De GGD vaccineert deze leeftijdsgroep niet.

Honderden extra mensen zijn door GGD Kennemerland aangenomen voor de bestrijding van corona: voor bron- en contactonderzoek, testen, de regionale informatielijn én het vaccineren. De vaccineerders prikken momenteel tussen de 15.000 en 17.000 mensen per week.

LOCATIES GGD Kennemerland heeft op dit moment zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (Sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg). Medewerkers van het Rode Kruis ondersteunen op de vaccinatielocaties met prikkers en EHBO’ers.

De locaties worden nog maar gedeeltelijk gebruikt. GGD Kennemerland is al geruime tijd klaar om vele malen meer te vaccineren, zowel wat personeel als locaties betreft. Maar de levering van vaccins bepaalt hoeveel GGD Kennemerland kan prikken. Het wachten is op de grotere levering van vaccins. GGD Kennemerland gaat niet over wie wanneer en welk vaccin krijgt. Dat wordt bepaald door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.

Meer informatie over vaccineren: ggdkennemerland.nl/coronavaccin

advertentie
advertentie