Afbeelding
Eigen Foto

Ruim 125.000 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland

Corona

HAARLEM GGD Kennemerland heeft tot afgelopen vrijdag inmiddels ruim 125.000 vaccinaties gezet. Afgelopen week werden in de regio 17.054 vaccinaties gezet. Dat zijn er ruim duizend meer dan de week ervoor. Naar verwachting stijgt dit aantal komende week tot ongeveer 20.000 prikken.

Mensen die volgens hun huisarts tot een medische risicogroep behoren, krijgen sinds 6 mei een uitnodiging van de huisarts voor een vaccinatie op een GGD-locatie. De uitnodigingen worden de komende weken in fases verstuurd. Tot de medische risicogroepen behoren mensen die jaarlijks een oproep voor de griepprik krijgen. Het gaat in Nederland om ongeveer 1,5 miljoen personen uit de geboortejaren 1961 tot en met 2003. Na ontvangst van de uitnodiging kunnen zij een afspraak maken bij de GGD. Zij krijgen dan een vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna.

Onlangs zijn de inwoners van Kennemerland uitgenodigd die zijn geboren in of voor 1955. Dit geldt ook voor de mensen geboren in 1961 en 1962. Mensen uit deze geboortejaren die nog geen gebruik hebben gemaakt van de oproep en wél een vaccinatie-afspraak willen maken, worden dringend verzocht dat alsnog te doen.

GGD Kennemerland heeft op dit moment zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (Sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg).


advertentie
advertentie