Afbeelding
Pr

GGD Vaccineert Haarlemse dak- en thuislozen, inmiddels 325.323 inwoners Kennemerland ‘geprikt’

Corona

HAARLEM GGD Kennemerland heeft de afgelopen week 47.277 vaccinaties gezet, waarvan 32.417 eerste prikken (69 procent) en 14.860 (31 procent) tweede prikken. De afgelopen week kwamen ook de Haarlemse dak- en thuislozen aan de beurt. 

In totaal zijn tot en met 16 juni 325.323 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland, waarvan 221.101 eerste prikken (68 procent) en 104.222 tweede prikken (32 procent). Deze week (10 t/m 16 juni) zijn er  Er zijn deze week 11.416 meer prikken gezet dan vorige week. Hiermee bevinden we ons nu in de piek van de vaccinatiecampagne.

Tussen woensdag 2 en vrijdag 11 juni heeft een team van GGD Kennemerland dak- en thuislozen in de regio gevaccineerd. In Kennemerland zijn drie locaties, waar daklozen 24 uur per dag kunnen verblijven. Dit zijn locatie Velserpoort, Wilhelminastraat en daklozenboot Aurora in Haarlem. Naast de cliënten die op de locaties verblijven, zijn ook buitenslapers, bankslapers en andere zorgmijders (mondeling) uitgenodigd via hun trajectbegeleiders.

Daarnaast heeft er een vaccinatieronde in Stem in de Stad plaatsgevonden specifiek bestemd voor ongedocumenteerden (mensen zonder verblijfsvergunning). Stem in de Stad is een aanloopcentrum dat praktische/juridische/psychosociale ondersteuning biedt aan alle ongedocumenteerden uit de regio. Ook komen op deze locatie de straatkrantverkopers de straatkrant ophalen.

Tweemaal is er een vaccinatieronde langs diverse woonadressen gedaan. Op deze adressen wonen zorgmijders met ernstige psychiatrische multiproblematiek die in een begeleidingstraject zitten bij het ACT team (GGZ Ingeest). Men is telkens gevaccineerd in de GGD-testbus (die normaal gesproken wordt ingezet om PCR testen af te nemen). De sociaal psychiatrisch verpleegkundige van het ACT team heeft iedere prik gezet. Zo was er sprake van een vertrouwd gezicht aan de voordeur en tijdens het prikken.

advertentie
advertentie