Afbeelding
Eigen Foto

Theo Maassen speelt zijn voorstelling voor een volle zaal in theater De Liefde

Corona

HAARLEM Cabaretier Theo Maassen speelt zijn voorstelling donderdagavond in Haarlem toch voor een volle theaterzaal, ondanks de coronamaatregelen. De gemeente Haarlem liet weten in dat geval “handhavend” te gaan optreden en dreigt met een dwangsom van 2500 euro.

Door de huidige maatregelen mogen theaters maar twee derde van de volledige capaciteit binnenlaten. Het Haarlemse theater De Liefde besloot zich niet aan die maatregel te gaan houden. Het theater communiceerde dat tijdens de voorstellingen van Theo Maassen donderdag en vrijdag alle 120 stoelen per avond bezet zullen zijn. De bezoekers moeten vooraf wel hun CoronaCheck-app laten zien.

Gemeentelijke toezichthouders zullen donderdag controleren of het theater zich aan de coronamaatregelen houdt. Doet het dat niet, dan komt er een zogeheten belastende dwangsom van 2500 euro. Die wordt opgelegd als het theater zich vrijdagavond weer niet aan de regels houdt. Overigens gelden de capaciteitsmaatregelen per 25 september niet meer, zo bleek dinsdag uit de coronapersconferentie van het kabinet.

advertentie
advertentie