Afbeelding
Jaap Kroon

Patronaat al uitverkocht voor protestopening zaterdag

Corona

HAARLEM Veel nachthoreca is al volledig uitverkocht voor de zaterdag geplande openingsactie ‘De Nacht staat op’. De clubs openen de deuren als protest tegen de coronamaatregelen, die de sector zwaar hebben getroffen. Ook het Haarlemse Patronaat heeft reeds alle 700 kaarten verkocht. 

De actie werd vorige week aangekondigd door brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). Inmiddels hebben clubs door het hele land zich aangesloten. In Haarlem gaan naar verwachting ook veel cafés en restaurants zaterdag langer open. Burgemeester Wienen heeft nog niet bekend gemaakt of hij hier (waarschuwend) tegen zal optreden. Woensdag zit de burgemeester onder andere hierover nog met de Haarlemse horeca om tafel. 

013 in Tilburg heeft in totaal 1400 kaarten verkocht, waarmee alle tickets op zijn. Ook Het Patronaat in Haarlem (700 kaarten) en De Helling in Utrecht (300 kaarten) zijn compleet uitverkocht. FLUOR in Amersfoort heeft in de voorverkoop al 300 kaarten aan de man gebracht en zal dinsdagavond de resterende 200 tickets te koop aanbieden.

Patronaat opent ‘de hemelpoorten naar de nacht’ zaterdag met shows in beide zalen. 80’s Verantwoord & Zer00’s Heroes bundelen de krachten om Stage 1 weer eens goed onder handen te nemen en in Stage 2 is het tijd voor een potje house/techno rammen met Nooduitgang die De Sluwe Vos hebben weten te strikken.

Alle deelnemende clubs hebben laten weten geen gebruik te gaan maken van hun maximale bezetting. Eerder was al bekend dat alle tickets van de Amsterdamse clubs die meedoen ook zijn uitverkocht, in totaal gaat het om 15.000 kaarten.

Brancheorganisatie Nachtbelang en het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) stelden eerder het zat te zijn dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht. Volgens de nu geldende regels moet de horeca om 22.00 uur de deuren sluiten en is een zitplaats voor bezoekers verplicht.

Het Outbreak Management Team (OMT) komt deze vrijdag weer samen om zich te buigen over de vraag of er verder versoepeld kan worden. Volgende week is een nieuwe persconferentie met minister Kuipers.

advertentie