Afbeelding
Archief

Loket met horecapolsbandjes aan Lepelstraat wordt weggehaald

Corona

HAARLEM De gemeente Haarlem heeft laten weten dat het loket aan de Lepelstraat waar horecapolsbandjes uitgedeeld werden, wordt weggehaald. Bij het loket werd op vertoon van een geldige CoronaCheck-app en legitimatie een polsbandje uitgegeven. Het polsbandje diende diezelfde dag als coronatoegangsbewijs voor onder andere horeca en cultuurinstellingen. Omdat het coronatoegangsbewijs per 25 februari vervalt, is het loket niet meer nodig.

Het loket riep in de politiek de nodige vragen op. Zo was het voor veel mensen niet duidelijk dat er bij het loket gratis toegangsbandjes voor de horeca konden worden afgehaald, omdat er twee keer groot ‘Kassa’ vermeld stond op het uitgiftepunt. “Mensen denken nu dat er voor de bandjes betaald moet worden”, stelde raadslid Isabelle Wisse. De gemeente besloot daarop deze woorden af te plakken. 

Daarnaast werd er relatief weinig van het loket gebruik gemaakt, waarschijnlijk omdat veel mensen de verruiming van de horecatijden afwachtten. De kosten waren echter wel zo’n 4000 euro per week voor het inhuren van drie beveiligers voor drie dagen per week a negen uur per dag (11.00 tot 20.00 uur). Daar kwamen de kosten van de portocabin en polsbandjes nog bij. 

Gelukkig voor de inwoners van Haarlem, kwam het geld hiervoor niet uit de zak van de Haarlemmers zelf. De gemeente Haarlem heeft laten weten dat het systeem van de polsbandjes wordt gefinancierd uit de subsidie die vanuit het Rijk wordt verstrekt om ondernemers te ondersteunen bij de controle op het coronatoegangsbewijs voor de looptijd januari tot en met maart. 

Het polsbandjes loket was sinds 5 februari in gebruik. 

advertentie
advertentie