Vleermuis.
Vleermuis. Dutchphoto

Wandeling door donker Bennebroekbos tijdens de Nacht van de Vleermuis

Dieren

HEEMSTEDE Landschap Noord-Holland organiseert tijdens de ‘Nacht van de Vleermuis’ een spannende zoektocht naar deze vliegende zoogdieren. Zodra de zon ondergaat ontwaken de vleermuizen en benutten zij de prachtige lanen en waterpartijen in Bennebroekbos om te jagen.

BATDETECTOR Vleermuizen vliegen schijnbaar zonder geluid te maken, maar met de batdetector van de gids kun je ze toch te horen krijgen. Iedere soort maakt een eigen geluid en zo kom je te weten welke soorten hier rondvliegen. Met wat geluk krijg je ze te zien in het licht van de lamp van de gids.

In verband met corona wordt er in een kleine groep van maximaal 10 personen gewandeld. Wie mee wil dient te reserveren, het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

De tocht is zaterdag 29 augustus van 21.00 tot 22.30 uur. Het Vertrekpunt is het parkeerterrein bij Speeltuin Linnaeushof, Glipperweg 4c, op de grens van Heemstede en Bennebroek. Kosten: 7 euro en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers 4 euro en 2 euro voor hun kinderen tot 12 jaar.

Reserveren: www.gaatumee.nl

advertentie