Grote of St.-Bavokerk
Grote of St.-Bavokerk PR Protestantse Gemeen Haarlem

Jazzy psalmen

Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op zondag 20 september om 19:00 uur wordt de derde vesper in een serie van vier vespers in de Grote of St.-Bavokerk gehouden.  De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang. Het is noodzakelijk vooraf te reserveren, dat kan gemakkelijk via de website www.bavo.nl

De Protestantse Gemeente Haarlem doet er alles aan om de bezoekers, conform de voorschriften,  de vespers veilig te laten bijwonen.

Op 20 september klinkt muziek voor trompet en orgel. De combinatie van deze twee instrumenten klinkt sommigen misschien wat ouderwets in de oren. Gelukkig zijn er tal van hedendaagse componisten, onder wie de Italiaan Corrado Maria Saglietti, die er verfrissend repertoire voor hebben geschreven. Saglietti’s ‘Psalms’ (2000) is een driedelige cyclus gebaseerd op de psalmen 42, 102 en 150 en zit vol verrassende contrasten en jazzy invloeden. Voor de liefhebber klinkt er ook muziek van Händel. Trompettist Simon Bruul is inmiddels vaste gast in de Bavo, zowel in de Zomeravondvespers als ook in de kerstnachtdienst.

advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie
advertentie
Logo
advertentie