Vergezicht no. 23
Vergezicht no. 23 Didi Overman

Een Garage Vol Kunstlijn!

Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

PERSBERICHT KUNSTLIJN 2020

 

De reikwijdte van

 

Margriet Gehrels

Nelleke van Heiningen

Bert Maurits 

Didi Overman

 

 

Deze vier Haarlemse kunstenaars nodigen u uit om uw reikwijdte tijdens het Kunstlijnweekend een ietsje te vergroten tot Ruimte de Garage in Haarlem-Noord, vlakbij het Dolhuys, om te komen kijken naar hun werk dat u meeneemt van vergezicht naar intimiteit, van vol-vet roze naar honderd grijstonen, van inkt naar lood...

 

In haar werk keert Margriet Gehrels terug naar de schimmen uit het verleden. Herinneringen zijn de basis. Daarnaast staan de geschilderde en getekende landschappen symbool voor een oergevoel dat iedere kijker op een andere manier herkent. Reikwijdte is figuurlijk te vinden in de zoektocht van haar herinneringen en het verbeelden hiervan en letterlijk in de landschappen die zij tekent en schildert. 

 

Het werk van Nelleke van Heiningen kent een recente textiele ontwikkeling, waarin zij op een directe manier verwijst naar het kleurgebruik van oude meesters als Rembrandt en Morandi. De manier waarop zij dit uitdrukt, geeft blijk van de persoonlijke band die zij met hen heeft, maar ook hoe zij deze vertaalt en zich eigen maakt als een gefilterde herinnering.

 

Didi Overman heeft het thema van de Kunstlijn niet alleen inhoudelijk, maar ook letterlijk opgevat en toont haar werk op vijf verschillende locaties in alle windstreken van Haarlem. Op elk van deze plekken exposeert zij recent werk dat zowel diversiteit als samenhang laat zien, of dat nu een schilderij, object,  installatie of podcast is.  In de Garage kijkt u een deel van de recente serie ‘Vergezicht 1 t/m 59’ in de ogen.

 

Portretten en landschappen vormen de belangrijkste thema’s in het werk van Bert Maurits. 

Zijn onderwerpen liggen hem na aan het hart en zijn vaak een directe weergave en reactie op het dagelijks leven. De gevolgen van Corona, zoals social distancing, eenzaamheid, maar ook de angst voor het virus en de maatschappelijke polarisatie komen nu dan ook terug in zijn werk.

 

Op zaterdag 30 oktober en zondag 1 november bent u tussen 11.00 en 17.00 van harte welkom in Ruimte de Garage, Kennemerstraat 11A zwart, Haarlem (vlakbij het Dolhuys)

 

 

 

 

 

 

 

advertentie