Afbeelding
Eigen Foto

Haarlem Zuid-West middelpunt van duurzaamheidsfestival; Op Ecotrip met De Stookkamer

Evenementen

HAARLEM Verspreid over heel Haarlem vinden van zondag 13 tot en met 20 februari diverse activiteiten plaats in het kader van het Haarlemse duurzaamheidsfestival Ecotripplaats. Ook culturele broedplaats De Stookkamer in Haarlem Zuid-West duikt in de wereld van zwerfafval en plastic recycling. Zeven dagen lang wordt dit dé plek voor creativiteit en ontmoeting, debat en kunst.

Zwerfafval en plastic soep vormen een steeds groter probleem, ook in Haarlem Zuid-West ligt veel afval op straat. Om de bewustwording rond zwerfafval te vergroten en samen te zoeken naar creatieve oplossingen voor hergebruik, sluit De Stookkamer zich aan bij het festival Ecotrip. Tijdens Ecotrip worden er rondom en op het terrein van De Stookkamer op de Stephensonstraat allerlei activiteiten georganiseerd. Van exposities, workshops, muziekactiviteiten tot de vertoning van een documentaire. Verschillende lokale initiatieven en organisaties laten zien én horen hoe zij de strijdtegen plastic aangaan.

De aftrap van Ecotrip op zondag 13 februari vindt vanaf 10.00 uur plaats in de vorm van een speciale ‘Ecotrip kerkdienst’ in de Pelgrimkerk onder leiding van ds. Anne Post. Daarna nemen percussionist Pepijn Zwaanswijk en percussiegroep Bloco Barril het stokje over voor een muzikale start van het festival. 

Gedurende de festivalweek is er nog van alles te doen en te zien bij de Pelgrimkerk. Zo staat er op de oprit het kunstwerk ‘Plastic Kingdom’ uitgestald. Ofwel een kasteel van afval, gemaakt door Juttersgeluk. In de kerk kan men de bijzondere expositie ‘Zwerfverhalen’ van kunstenares Dorothé van Schagen bewonderen. Donderdag 17 februari verandert de Pelgrimkerk in een bioscoopzaal voor de vertoning van de confronterende documentaire ‘An Ocean Story’ van Sander van Weert.

Liever zelf aan de slag? Dat kan ook! In de Stookkamer helpt kunstenaar Ap Esenbrink om van zelfgeruimd afval een kunstwerk te maken. En neem lege shampooflessen mee. Eline Hoedeman van Snippr design maakt hier dan weer een heel nieuw product bijvoorbeeld een sleutelhanger of onderzetter.

Dit is nog maar een greep uit de activiteiten. Benieuwd naar het gehele programma? Kijk dan in de agenda van De Stookkamer www.stookkamer.nl of op de website van Ecotrip: www.ecotripfestival.nl

Afbeelding
advertentie