Afbeelding
Bjorn Warmerdam

Kleurrijk mozaïekfeest in Vogelenzang in Paasweekend

Evenementen

VOGELENZANG Een week voorafgaand aan het Bloemencorso kan in Vogelenzang het hele weekend genieten van kleurrijke bloemenpracht. Zaterdag 16 en zondag 17 april wordt voor de achtste keer een Bloemmozaïekweekend gehouden in het dorp. De organisatie ligt ook dit keer in handen van de stichting Vogelvrij. Het thema is dit jaar ‘Spreekwoorden en gezegden’. 

De inschrijvingen zijn reeds rond en dat heeft een groot aantal deelnemers door het hele dorp opgeleverd, die een kleurrijk werkstuk in elkaar zetten binnen het thema. Deze kunnen vanaf zaterdag 12.00 uur bezichtigd worden. Op dat moment moeten alle mozaïeken klaar zijn en start de jurering. Bij het startpunt op het dorpsplein (bij de Deken Zondagslaan 55) staat een kraampje waar routeboekjes worden uitgedeeld. Deze dag rijdt een busje vanaf dit startpunt langs de route, voor mensen die slecht ter been zijn. 

Vanaf 14.30 uur opent Speeltuin De Duinweide de deuren. Alle kinderen mogen paaseieren zoeken en spreekwoord-spelletjes spelen zoals: water naar de zee dragen, de spijker op zijn kop slaan en achter het net vissen. Van 16.00 tot 18.00 uur wordt de eerste dag van het mozaïekweekend op het dorpsplein afgesloten met een Hollandse borrel met ouderwetse hapjes. Iedereen is welkom om mee te proosten. Om 17.30 uur wordt op het plein ook bekend gemaakt wat volgens de jury het mooiste mozaïek is.

Zondag 17 april (eerste paasdag) is er vanaf 14.00 uur een proeverij op het winkelplein met verschillende activiteiten voor kinderen, muziek, bloemen én de uitreiking van de publieksprijs voor het mooiste mozaïek.

Houd de Facebook pagina van Vogelvrij in de gaten voor het laatste nieuws.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie