Afbeelding
Bjorn Warmerdam/BDU

Voorproefje voor het Bloemencorso in Vogelenzang tijdens Mozaïekweekend (foto’s)

Evenementen

VOGELENZANG Een week voorafgaand aan het Bloemencorso kon in Vogelenzang het hele weekend genoten worden van kleurrijke bloemenpracht. Zaterdag 16 en zondag 17 april werd voor de achtste keer een Bloemmozaïekweekend gehouden in het dorp. Het thema was dit jaar ‘Spreekwoorden en gezegden’. 

In totaal waren er in het hele dorp 32 bloemrijke kunstwerkjes te zien, variërend van kleine houten plateautjes met bloemenstrooisel tot reusachtige 3D kunstwerken, zoals de clown op het grasveld aan de Teylingerweg. Tot enige hilariteit van de kinderen die voorbij het mozaïek liepen, liet deze met enige regelmaat zijn broek zakken... Hoewel de mozaïeken goed lopend of fietsend te bezichtigen waren, stond er voor mensen die slecht ter been zijn een fietstaxi klaar die hen langs de hele route voerde. 

Natuurlijk waren er ook prijzen te verdelen. Bij de kinderen wonnen de Kids van opa Jan de eerste prijs met hun mozaïek ‘De aap uit de mouw’. Bij de volwassenen werd de ‘De tikkende klok’ van De gravinnen van Sophia als beste beoordeeld. Voor ‘Naast de pot’ (rechtsboven) van het team Met z’n allen was er een originaliteitsprijs. 

Naast dat er mozaïeken bekeken konden worden, waren er ook diverse andere activiteiten. Zo konden kinderen zaterdagmiddag paaseieren zoeken in de speeltuin, waar vele tientallen kinderen op afkwamen. Zondag was er een proeverij op het centrale plein in het dorp met een optreden van De Feesttoeters uit Sassenheim en konden kinderen narcissen rijgen, kleine mozaïekjes maken, cupcakes versieren of even helemaal los gaan op een springkussen. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De aap uit de mouw, de winnaar bij de kinderen.
Afbeelding
Afbeelding
De tikkende klok, de winnaar bij de volwassenen.
Afbeelding
Afbeelding
advertentie