Afbeelding
Eigen Foto

Maan, DeWolff en Feest DJ Ruud XXL completeren line-up Bevrijdingspop

Evenementen

HAARLEM De organisatie van Bevrijdingspop Haarlem heeft afgelopen week de volledige line-up voor het festival op 5 mei bekendgemaakt. Naast al eerder bekendgemaakte acts als Suzan & Freek, Krezip, Froukje en Goldband, treden deze editie onder anderen Maan, DeWolff + guests, Shishani & Miss Catharsis, The Mauskovic Dance Band, JessB en Feest DJ Ruud XXL op. Daarmee krijgt het Haarlemse publiek echt een droom line-up voorgeschoteld, na twee jaar afwezigheid in de Haarlemmerhout.

Op het hoofdpodium dat uitkijkt op het provinciehuis van Noord-Holland treden dit jaar alleen maar grote namen uit de Nederlandse popmuziek op. Naast de winnaar van de Rob Acda Award wordt er opgetreden door Suzan & Freek, Sloper, Rilan & The Bombardiers feat. Gallowstreet, Goldband, Maan, DeWolff, Krezip en Feest DJ Ruud XXL. Maar ook op het Jupiler podium, dat dit jaar een geheel nieuw ontwerp heeft, staan klinkende namen als Froukje, Hang Youth, Pom en Shishani & Miss Catharsis. Op het derde podium, Plein van de Vrijheid, spelen voornamelijk lokale acts die hier kunnen ervaren hoe het is om op een groot festival te spelen. 

Voor kinderen is het de hele dag genieten op het Kinderfestival, dat ook zeker voor ouders het nodige vermaak biedt. Ook hier komt veel lokaal talent het podium op. Zo is er een optreden van vijf Haarlemse podiumhelden, een set van de Haarlemse dj school, Jasper Oberon voert een goochelshow op, dansschool Jolein geeft een optreden en theater Zwulf verzorgt een spannende voorstelling.

De programma’s voor de podia zijn onder voorbehoud. Het tijdschema van Bevrijdingspop 2022 wordt op een later moment bekendgemaakt.

Op het Dreefplein staat zoals altijd vrijheid centraal. “Vrijheid is namelijk niet vanzelfsprekend’, aldus de organisatie van Bevrijdingspop Haarlem. Als een van de veertien landelijke Bevrijdingsfestivals wil Bevrijdingspop die boodschap vooral meegeven aan de verwachte 130.000 bezoekers. Daarom worden diverse vrijheidsprojecten op en rondom Bevrijdingspop georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een ‘Corridor van de Vrijheid’ in winkelcentrum Schalkwijk, een foto-expositie over repressie en een vluchtenlingenkamp met VR-experience.

Op diverse manieren wordt tijdens Bevrijdingspop dit jaar ook aandacht besteed aan de oorlog in Oekraïne, zoals tijdens het 5voor5 moment.

Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingspop.nl


advertentie
advertentie